måndag 22 juni 2009

Stickgrafitti






Bilderna har jag lånat från Stickkontakt´s blogg. Gillat dessa tjejer som stickar och provokerar med mjuka garner. Det är mycket i samhället som borde kläs in i garn och tyg. Jag kan inte föreställa mig att någon blir arg eller sur på denna grafittiform. Men det vet man ju att det alltid ska vara nån som tycker att det skulle förbjudas. Surkart finns det gott om. Det skulle kanske hjälpa om dom fick värma sig i dessa underbara färger och mjuka garner. Hoppas att detta sprider sig. Jag blir glad när jag ser denna konstform, för det anser jag att det är.

söndag 21 juni 2009

Babytröja

Sitter och knåpar på babytröjan som jag stickar i Fabelgarn. Är nästan färdig. Jag stickar sällan på stickor nr.3, men det går ju fort att sticka en sån liten tröja. Färgen passar ju både till pojke eller flicka. Denna ska mitt lilla nya barnbarn ha. Babyn väntas komma om 36 dagar. Håller också på med ett lapptäcke och ett barnvagnstäcke till den nya. Visar bilder senare.

lördag 20 juni 2009

Några av mina stickböcker

Hade sådan otrolig tur att fynda denna fantastiska bok för bara 20 kr på Röda Korset. Lyckliga mig.

Den nya stickboken från 1945 är kul och det är faktiskt lite modert att sticka gamla modeller just nu. Men allt är inte helt OK tycker jag. Också fyndad för några få kronor.

Min första och älsta stickbok som jag köpte 1975 och har slitet på sedan dess. Har haft en på svenska men den är bara i lösbladssystem numera. Jag älskar uppriktigt denna bok och vad den står för.

Min senast inköpta och kanske inte helt i min stil. Men jag kan kanske bli lite inspirerad senare. Om inget annat så är det mycket mönster och mycket färg i den.
Åter en favorit bok. Lånade den på bibblan och stickade en tröja till min älsta dotter för 20 år sedan. Hade turen och hittade den i höstas på secondhand för 10 kr, kan man fatta det? Nu ska jag låta mig inspireras till att sticka glada tröjor till mina barnbarn.

Boken är från 1984 och har utmärkta beskrivningar på barn och babykläder bla. Också ett fynd för en liten slant på loppis.

Tryckt 1973 med mönsterpapper till att sy efter. Med lite ändringar så kan man sy och sticka efter denna bok

Loppisbok tryckt 1989 med massor med bra mönster att stick efter. Fantomen, Betty Boop,Dagobert m.f.

onsdag 17 juni 2009

Nya tyger

Köpt på Stoff & Stil

Köpt på Panduros

Köpt hos Veronicas

Köpte lite av varje till ett nytt projekt som är lite hemligt än så länge. Har ju några till tyger som blir bra till dessa. Elefanttyget ska vara till mitt barnbarns nya kläder. Kanske blir det något till nya bäbisen också vem vet.

Sommaravslutning för Quiltarna


Vi var i Malmö på vår avslutning i går. Vi besökte Systrarna Grene, Panduro, Tiger, Lagerhaus och Stoff & Stil. Bilderna kommer från en liten Quiltaffär som heter Veronicas och är inrymd i en mysig källarlokal centralt i Malmö. Jättetrevlig ägarinna och härliga tyger. Nya idéer kom naturligtvis med hem. Nu ska vi hålla sommarfritt och ladda för en spännande höst med bodagar och utställningar och annat trevligt. Idésprutan står ju inte still bara för att det är lov.

måndag 15 juni 2009

Stickdagen

Quiltarna tog det säkra före det osäkra och satte sig innomhus.Det var regntunga moln på himlen och det hade ösregnat hela fredagen.Det stickades,pratades,hjälptes med mönster och en och en annan hade svårt att bestämma sig om vilket garn som var bäst.Min lila sjal ligger och väntar på att växa lite till.
Vi var i Helylles affär i Kristianstad och folk kom och gick hela dagen.Det var jättetrevligt och kul att Quiltarna gör annat än å syroch kollar Quiltutställningar. Men i morgon (16-6) ska vi ha avslutningoch tänker åka till Malmö och kolla tygaffärer. Då är allt som vanligt igen.Men det skulle förvåna mig om vi inte hittade ett nystan garn eller två.

Några var modiga och satte sig utanför i tältet som var rest på Södertorg. Lite synd att vi inte satt tillsammans, då hade vi kanske lärt känna någon annan sticknörd. Hela bloggvärlden är ju full av dom.

Lite ullgarn blev inhandlat i färgen lila så klart. 400 gram för 192 kr är ju ett bra pris tycker jag. Nu hägrar en ny sjal som jag gått och funderat över länge.

Möstret på handledsvärmarna köpte jag oxå. Jag fick ju garn över från näversjalen och det hoppas jag räcker till ett par.

söndag 7 juni 2009

Världsstickdagen

På lördag den 13 juni är det världsstickdagen och vi (Quiltarna) ska åka in till Kristianstad där det på södertorg blir försäljning och garnbyte och stickning i det fria klockan 10 till 15. Hoppas på fint väder men kanske inte för mycket sol. Vad jag vet så kommer flera stickare från Skåne med omnejd.

lördag 6 juni 2009

Marknad = Garn

Två nystan Silver Dream som var 20 kr
billigare än vad jag brukar betala för det.

Underbart garn i lila färger som inte framgår på fotot.

Några timmar senare .
Gissa vad det ska bli.

tisdag 2 juni 2009

Fyra Sjalar

Näversjalen i ölänskt ullgarn inköpt på symässan i Malmö.

Är så otroligt nöjd med sjalen och tänker
sticka en till i samma roliga teknik.


Sjal stickad i Kauni ullgarn köpt på Helylle i Kristianstad.

Denna är stickad i blandade garner i färger som N gillar.

N´s älsklingsfärg. Stickad i ett mohärliknande garn.

Jag vill tacka N för att hon stälde upp som modell när sjalarna skulle fotas. Jag har stickat dessa och lite annat här under våren. Jag gillar ju att sticka sjalar som alla nog kan förstå. Har börjat på en spetts-sjal i regnbågsfärgat ullgarn och får se om jag lyckas utläsa mönstret. Det kan vara lite knepigt. Fortsättning följer.