lördag 31 januari 2009

Fyndade tygen

Ett helt påslakan som är jättefint i färgerna för 25 kr.

Pelagonier och penséer är ju bara så fina. Undrar vad jag ska sy av det? Kostade 15 kr.

40 kr för alla tre tygerna är ju billigt. Det lila är nog batikfärgat.
Undrar om det till höger är 50-tals tyg? Vem vet?

5 kr stycket för dessa. Älskar det med gulsipporna.

Barntyger tror att jag betalade 20 kr för dom. Oj vad man kan göra mycket roligt med dom.

Tyg som jag inte behöver men som jag inte kan leva utan. Är det någon som känner igen sig? Det värsta är att jag inte kan sy något av dessa tyger förän i mars för i morgon börjar min UFO- månad. Jag ska göra mitt bästa för att hålla det. I morn lägger jag ut bilder på mina UFOn och försöker att få lite system i det.

onsdag 28 januari 2009

Ett gäng dagisväskor

Stor dagisväska i retro tyg

Insidan med två fickor i sidorna.

Liten med mitt favvo tyg

Lila på insidan

Liten flickig i underbart tyg

Gamaldags tyg liknande det som vi hade i slöjden när jag gick i skolan för 150 år sedan

Härliga kossor på bete.

Retro på insidan av koväskan

Va kul det var att sy dagisväskor. Det vill jag fortsätta med i dag. Annars har jag bestämt mig för att hela februari ska bli en UFO månad både för det stickade och det sydda. Det blir hårt för jag inspireas nästan hela tiden att påbörja något nytt. Men vad skönt det ska bli när förhoppningsvis allt är färdigt. Kommer att fotta det efter hand som jag får betat av högen. Nu ska jag hitta fram alla UFOn som ligger lite här och där. (Det är tre dagar kvar att påbörja något nytt. Nej fy på mig)

söndag 25 januari 2009

Stickgrafitti


Lite laglöst men ack så trevligt med mjuk och färgrik grafitti i samhället. Blir lite sugen att hoppa på vågen och offra lite av mitt restgarn till att lysa upp i tillvaron. Ska försöka att övertala min kompis BE om hon törs. Kan vara bra om man råkar gå in i en lyktstolpe eller liknande.

fredag 23 januari 2009

Kreativ dag

Här bilden på min svarta sjal som är stickad på tvären med inslag av pälsgarn och ett mångfärgat i alla regnbågens färger. Stickade också in hålvarv och är jättenöjd med den.

Dyna sydd till den höga stolen.
Funderar på att måla om stolen som jag köpt på Secondhand.
Är lite osäker på det för färgen är ju inte ful eller?
Tyget är också fyndat och har härliga Snurre Sprätt med morötter m m.

Har både sytt två kuddar och en ny dyna till Milles höga stol i dag. Sedan har jag målat två pallar, ett litet bord och en brevhållare (visar senare vad jag menar) första gången med vit färg. Ska måla 2:a gången i morn och sen hittar man säkert flera saker som behöver lite ny färg. Känner att jag måste ta tag i mina UFO också för högen (högarna) börjar att luta oroväckande. Det är ju så spännande att påbörja något nytt som man ser och sen hittar man något nytt igen i en evig cirkel. Det är ju kul men ibland vill man göra något färdigt också. Har tänkt att ta en månad till bara UFO (har några stora lapptäcke som ska quiltas sånt tar ju tid). Kanske blir det Februari. Kanske ska jag sätta lite press på mig själv. Kallas det inte självdesiplin?

söndag 18 januari 2009

Lite nytt, stickat och sytt

Ängel som håller sina nytvättade vingar på tork.
Är egentligen en väska men köparen vill ha den på väggen.

Helvit mössa till en tjej. Beställd på julmässan på Yllan

torsdag 15 januari 2009

Fleece



Har inhandlat ett antal fleecfiltar på Rusta och Jysk. Betalade bara 20 kr stycket utom den prickiga som kostade 70 kr, Vad härligt nu ska jag sy flera mössor och tröja till Mille som växer så det knakar. Blir sugen att gå i gång nu men det är nog lite sent så jag får vackert vänta tills i mörra.

söndag 11 januari 2009

Snuse




Jag blev inspirerad av Sygryn till att kolla min låda med smårester (eller en av dom). Sydde ett dubbelt lager jättetunn flees på baksidan så den blev riktigt mjuk och gosig. Quiltade runt mittrutan. Många band att pilla på och den var klar. Mille gillar det jättemycket, det är ju det viktigaste.

Ny sjal



Har stickat en ny sjal i grått och lila. Har en massa lila rester av olika kvaliteter, kul att blanda hej vilt. Ska avsluta en annan i svart som jag visar om några dagar.

måndag 5 januari 2009

Väst till Mille




I dag blev det sytt en väst till Mille. Kanske lite stor, men han kan ha en tjock tröja under så blir det nog bra. Sköldpaddstyget har jag haft en tid och grunnat på vad det skulle bli av det. Tycker att det passar perfekt till foder. Det blåa manchestertyget är det som jag fyndade jättebilligt på Second Hand i höstas.Jag har en svaghet för katter så det fick bli en svart på ryggen.

söndag 4 januari 2009

Fleesmössa till Mille

Nu har jag tänkt länge nog på vad jag skulle sy av detta härliga fleestyg

Svart flees har jag så det får bli en mössa till älsklingsungen

Han var nyvaken när jag lämnade mössan och bonushalsduken så det fick bli plastbarnhuvudet som jag har när jag säljer mina mössor.

Härligt att bara kunna klippa hej vilt utan att behöva sy.

Sydde snabbt ihop mössan och ska sy flera i andra färgställningar. Det var just en sådan som Milles mamma hade önskat till sonen. En mössa som sitter på och skydda kinderna i kylan. Härliga fransar att pilla på för lilla pillfingret.

lördag 3 januari 2009

Handledsvärmare

Tre par handledsvärmare

Mina naturligtvis i lila färger
N:s i grönt som hon älskar
I:s i blåt som är hennes färger

Julklappar till oss alla även mig. Jättesnabba att sticka i ett självrandande garn som heter Carro och är jätteskönt att bära. Jag har stickat två par till.