söndag 17 maj 2009

Garn

200 gram grått ullgarn med olikfärgade pluttar
som jag köpte på Tradera för en tid sedan

Nu är dom nystade och klara att stickas av.
Detta är ett tvåtrådigt garn men tjockare än vanligt.
Det får ligga tills vintern tror jag.

söndag 10 maj 2009

Näverstickningen

Är inne på varv 18 nu. Den växer sakta men säkert.

Här framgår det hur ytan blir med denna stickmetod.

Här syns det tydligare hur flätmönstert framkommer.
Måste säga att det är otroligt kul att sticka denna sjal.
Jag kommer inte att blocka ut den när den är klar,
jag vill att den ska vara i denna struktur

torsdag 7 maj 2009

Stickutställning














Quiltarna drog till Ronneby i onsdags och kollade stickutställningen med Britt-Marie Christofferssons fantastiska stickade ruter i alla kända och okända tekninker. Oj Oj Oj vad impade vi blev. Vi saknade Be som tyvär inte kunde åka med oss. Det började naturligtvis att spruta idéer med en gång vi var där.

tisdag 5 maj 2009

1000 besök


I dag kikade besökare nr 1000 in på sidan. Vad jag för ca 7 månader sedan startade som en privat sida med mina sy, stick,virk och kreativa saker har kanske intresserat andra också. Det är ju jättekul.
Nu ska jag försöka att ta mig samman och ta kort på mina sjalar som jag har stickat dom senaste månader. Det har blivit en hel del.
Nu väntar sängen för i morgon ska Quiltarna åka till Ronneby och gå på stickutställning. Kanske hittar vi en garn eller tygaffär också vem vet? Risken finns.

söndag 3 maj 2009

Mer till samlingen


Har tänkt att göra ett litet lager av ullgarn som jag ska sticka av till vintern. Jag vann detta garn (också detta från Estland) i mina färger i dag på Tradera. 220g för 84 kr var inte så tokigt i alla fall.

fredag 1 maj 2009

Näverstickad sjal + ännu mera garn

Vilket vackert garn.

och nästan ännu vackrare uppvindat

Näversjalen igång med det upprepade garnet.
Lila och grått gillar jag.

Garn kan man inte få för mycket av eller? Jag vann med I.s hjälp 250 gram regnbågsfärgat ullgarn från Estland på Tradera. Mammamia vilket underbart garn, man blir salig. Det ska antagligen bli en sjal eller två eftersom jag älskar sjalar och kan inte få nog av dom.
Annars har jag repat upp näverstickningen som jag knåpat med de sista veckorna och börjat om igen. Fick låna ett mönster av en god vän på en sjal stickad i näverstickning. Det är en jätterolig teknik som går fort att sticka. Har lovat mig själv att sticka denna färdig innan jag börjar med det nya garnet. Får de hur det går med det löftet.