tisdag 24 februari 2009

UFO-månaden sprängd

Mjukt gosigt manschestertyg och härligt svamptyg till fickor/knäskydd.

Fina svampar på benet


Karl-Johansvamp på andra benet

Undra om det är lömsk flugsvamp i ändan?


Mille så blev glad så han dansade i dom nya svampisarna

23 dagar var vad jag kunde hålla mig. Ja det blev för mycket att låta bli att göra något nytt. I går började jag på ett par byxor till Mille. Är nöjd med resultatet och det verkar Mille oxå vara.

lördag 21 februari 2009

Köpt på Stoff och Stil




Turen till Malmö och Svågertorp i onsdags gick bra och lite tyg blev det köpt. Inga mängder som jag köpte dom första gångerna som jag var där. Nu är snart min egenpåtvingade UFO-månad till ända. Trodde att jag skulle få gjort mer, Lite har det blivit, jag fotografera allt på en gång senare och visar här. Men nu är huvudet sprängfyllt med idéer, jag har ju köpt en hel del tyger både nya och gamla den sista tiden.

Väskor utan ett enda stygn

måndag 16 februari 2009

söndag 15 februari 2009

Tyg från Åhlens + lådbotten





Hittade detta skogstyg på botten i en låda i dag när jag städade bland tygerna tillsammans med I. Ett tyg som jag fick av min kära moster för en tid sedan och som glömts bort. Gissa om vi blev glada när vi hittade det? Detta har en helt annan färgsättning än det grön-blå skogstyget som I sydde Milles lampa av.
Vi var i staden i går och handlade och jag kunde inte låta bli att köpa en halv meter av det underbara tyget med ugglor och fåglar och älgar på Åhlens. Vet inte vad det ska bli av det för jag har fortfarande UFO-månad och får inte börja på något än på 14 dagar. Men något till Mille är det tänkt. Kanske en jacka nu till våren eller något till det nya bäbisen eller en väska eller ............

torsdag 12 februari 2009

Dagens garnloppor






Vilken lycka jag hittade entrådigt ullgarn i loppisaffären i dag. Otroliga 500 gram för 25 kr. Ja vad kan man sticka av det? En sjal kanske? Tur att jag har en garnvinda annars hade jag fått göra som min mormor, hon hängde härvan över två stolsryggar. Eller fick morfar hålla.

onsdag 11 februari 2009

Magic loop

Hittade detta smarta sätt att sticka runt med få masker. Alltid kul att lära sig något nytt. Kolla vidare på you tube där finns ett hav av smarta lösningar.

måndag 9 februari 2009

Äldre tröja



1983 stickade jag denna tröja som nu min yngsta tös kan ha (och vill ha). Det är otroligt vad bra den har hållt sig i färgerna. Den är stickad av vanligt bomullsgarn, syns kanske på att den svajar lite och har blivit bredare. Observera att jag har stickat raglanärmar på rundstickor, det var avanserat av mig då. Lite nostalgisk blir jag allt. Det är ju trotts allt 26 år och många kilo sedan. Men vad glad jag blir när jag ser att N har den på sig.

fredag 6 februari 2009

Gammalt och nygammalt

Mitt gammla resttäcke som blev klart 07.
Det består av restremsor som blivit över från tidigare Quiltarbeten.
Det är 150 x 195 cm och hänger över min soffa i tv-rummet
Fyndat garn från i går. Härligt mohair i underbara färger

240 gram för 20 kr får väl kallas för ett fynd.
Fyra nystan + ett påbörjat arbete som jag rev upp.
Nu återstår att komma på vad jag ska sticka av det.
Om jag inte har helt fel blir det nog en sjal som vanligt.