fredag 30 april 2010

Sista torsdagen i april.

Tänk att hitta denna superfina trådrullehållare. Jag är otroligt lycklig och ska nu finna en bra plats att häng upp den på.

Härligt tyg till sommarklänning till barnbarnet.

Äntligen var tidningstyget i butiken igen.

Panduro outlet alla tre tyger för 29 kr.

Urgulligt aptyg hos Veronicas kanske också till klänning.

Kul tyg också från Veronicas

Jag är ju en tedrickare så vad passar bättre än detta tyg?

Lite smått och gott.

Jättesöt nyckelpiga som jag tänkt sy på några sommarkläder. Även bra att dölja fläckar med.

Vingar från outleten som antagligen ska bli målade.

Denna gång köpte jag denna tidning med massor med idéer.

Bland annat denna klänning som jag tror att jag kan göra utan att kunna läsa franska.

Fru E och jag äntrade bilen vid nio tiden på morgonen och styrde söder ut. Nu blev det vår tur att resa till Malmö.
Första stopp var Stoff & Stil, där kan man inte se tyg för bara tyger. Nu blev det vännt och kännt och bytt idéer och färgpassa tyger och lagt i vagn och lagt tillbaks igen på hyllan. Vi kännde oss inte ett dugg förvirrade, det är bara normalt för quiltare i tygbutik. Jag har köpstopp men bryter mot det ideligen men vet samtidigt att jag håller mig lugn om jag får köpa en tygbit eller tre. Jag vet ju att det alltid kan tryckas in lite mer på hyllorna i syrummet. Efter att vi betalat satte vi oss i bilen och kippade efter andan och styrde vidare mot Panduros outlet.

Döm om vår stora förvåning så hittade vi saker vi inte kan vara utan där med. Sedan blev vi tvungna att få lite mat i magarna för att kunna fortsätta. Efter energitankning fortsatte vi vidare till Panduro i Malmö city. Där var jag ivarjefall lite försiktig med inköp. Vidare över gatan till Veronicas för en trevlig pratstund och hon säljer ju quilttyger där så det blev ju några tygbitar där med. Nu var bara ett besök på Malmö centralstation kvar av det inbokade så dit for vi och inhandlade några inspirationstidningar och tog en snabb fika.

Fru E styrde sedan bilen norrut och vi landade vid 18.30 tiden på hemmaplan. Tött med lycklig var det jobbigt att ta sig upp för trapporna med alla mina påsar och på mina svullna fötter. Inte undra på att jag somnade i fåtöljen framför TVen och sov sött tills vid elva tiden när jag stapplade in i säng. Vilken dag i en tygälskares liv.