fredag 28 augusti 2009

Ryggsäck + dagisväska

Ryggsäcken blev hämtad och betald i går. Den nya ägaren blev mycket nöjd och glad för den. Hon tyckte att den blev bättre än hon hade föreställt sig (ändå var det hon som valde tygerna). Det var ett nöje att se henne spegla och kråma sig framför speglen. Hon bytte genast från sin väska till ryggan där det är god plats för hennes noter när hon ska ut och spela och sjunga.

Håller på att sy några dagisväskor till bodagarna. Jag hade besök i går och hon köpte omgående denna. Den påminnde henne om en resa till Grekland. Det var ju en lite kul motevering tycker jag. Själv älskar jag stenar och detta tyg tillhör favoriterna.

fredag 21 augusti 2009

Virkad sköldpadda


Min yngsta dotter har börjat att virka och hon är superduktig med en gång. Detta är sköldpadda nr 3 + en morot + en rättika + en svamp på bara ett par veckor. Det är kul att hon har börjat virka för det har hon inte gjort innan. Hon har alltid varit kreativ och målar och tecknar och har sytt kläder till sig själv förut. Det är ju tur att jag har en massa garn som hon kan få, det är ju alltid mer inspirerande med mycket matrial. Ser fram till vad det nästa blir.

Sockorna på modellen




Småttingar växer fort. Nu kan lilla M inte ha sockorna mera. Mössan stickade jag till storebror när han skulle födas. Det är lite synd att den döljer hennes fina mörka hår. Får ta en annan bild på henne och lägga ut.

onsdag 19 augusti 2009

Beställd ryggsäck




Min mammas härliga stickkompis spelar gitarr och sjunger och är allmänt kreativ. Hon beställde en ryggsäck av mig och valde själv tygerna. Som tur var hade jag ett tyg med gitarrer. Hon valde ett tyg med stenar på till foder men enligt mig så blev det för bladdrigt, så jag sydde av ett äldre IKEA-tyg med noter på. Nu ska det bli spännande att höra vad hon tycker. Själv är jag nöjd med resultatet.

söndag 9 augusti 2009

Två lapptäcken till mitt nya barnbarn

Det stora som kan ligga i spjälsängen eller hänga på väggen. Här under visas bilderna en och en.







Barnvagnstäcket.
Båda har flees på baksidan i underbar ljus lila färg. Ingen vadd så dom är lätta och inte så varma. Är riktigt nöjd med täckena.



Tyget med barnen+det mångfärgade smalrandiga har jag köpt hos Quilthjärtat ute i skogen vid Perstorp. Det mörklila tyget till kanten på stora täcket är köpt på IKEA för något år sedan. Det svarta med turkosa prickar är köpt stoff 2000 i Helsingör.

fredag 7 augusti 2009

Vinnst

Här är 100 g sockgarn som jag vann i Evas thisandthat´s blogg. Det ska ligga lite och mogna så får jag se vad det kan bli av det. Har en hel del på gång just nu så jag måste skärpa mig och färda något också. Jag ska sy ett gäng dagisväskor till Bodagarna hade jag tänkt. Dom flesta är klippta så det är bara att sätta sig vid maskinen och sy i långa banor. Lägger ut foton när dom är klara.