söndag 26 oktober 2008

Hjärtan med vingar




Hjärtan med vingar som jag sydde förra året och som ska med på julmässan. Ska försöka hinna sy ett par till dom är ju så fina tycker jag. Det har blivit en mössa till.

Haklappar






Har köpt underbara vaxdukstyger som jag sytt upp haklappar av. Syr inte två lika så där är olika band på dom. Mycket praktiska kan jag intyga eftersom att mitt barnbarn Mille har fått några. Tycker att det är så härligt med alla dessa färger och mönster. När det gäller vaxduk gillar jag inte retro. Men i kläder tycker jag det är fint fast jag var med om 70-talet med allt brunt, gult och orange.

lördag 25 oktober 2008

Detaljer



Jag syr i ett smalt gummiband som knapphål.

Det syns inte när knappen är knäppt.

Några av klänningarna satte jag knytband i nacken. Men sen kom jag på detta med gummibandet som funkar riktigt bra.

Ett gäng klänningar









Några klänningar som jag sytt de senaste veckorna. Syr bara en av varje så som är lite unika. Storlekarna är från 4 månader till 3 år. Ska sy ett par tre till.

lördag 18 oktober 2008

Till julmarknaden

Mössa i riktiga flickfärger

Två påsar i linnetyg med spets

Hjärta av innertyget

Påsarna sydde jag förra helgen och mössan blev färdig i veckan. Nu blir det tillverkat efter hand till julmarknaden.

Miltons mössa


Här är kortet på Milles mössa som han är jättesöt i.

onsdag 15 oktober 2008

Fler mössor

Nystickad

Från förra året

Från förra året

Det har blivit en till av denna modell som blir jättekul för man vet inte hur det ska bli med olikfärgat garn. Det blir lite hur som, men oftast riktigt bra.

Mera tyg

20 x 25 cm

20 x 25 cm

I går när vi quiltare träffades så sydde jag mer tyg av skräpremsor som jag ska sy av senare. Har en idé, men man vet aldrig. Återkommer med resultatet

onsdag 8 oktober 2008

Hjärtan


Hjärtan som jag sytt av ett tyg som jag själv har gjort. Det består av skräpstrimler från papperskorgen. Allt som blev avskuret när jag rättade upp kanterna på mina tyger. På en bit papper med klister på ena sidan lade jag strimlorna med lite överlappning. Sedan var det bara att zigzaga alla sömmar. Detta blir ett ovanligt och unikt tyg som jag använder som bakgrund till siluetter och hjärtan mm.

Väskor och mobilfodral

Vanlig kasse sydd av rester från tidigare projekt

Kasse med siluettkatt (framsida)

Trädgårdstyg (baksida)

Mobilfodral i underbart stentyg

måndag 6 oktober 2008

Barnmössor



Har roat mig i helgen med att sticka ett par nya mössor. Gillar modellerna och att exprementerar med färger och garntyper. Har stickat Hönsestick (motivstickning) sedan 1975 och tycker fortfarande att det är kul. Jag stickar aldrig två mössor lika så alla är unika. Har genom åren sålt flera stycken även till vuxna. Brukar att sticka framför TVen. Lite förena nytta med nöje typ.